Datastructuur en -weergave

Data gestructureerd weergeven is een vak apart. Ervoor zorgen dat verschillende datasets niet overlappen, de juiste topics de aandacht trekken... én dit alles binnen de richtlijnen van de huisstijl. Een hele puzzel die we maar al te graag legden.

Extra uitdaging: de verschillende locaties, soorten transport en inhoud van het transport weergeven in één overzicht. Dus stelden we prioriteiten met als resultaat een schematisch, locatie-agnostisch overzicht waar duidelijkheid centraal staat.  

Doelgroepgericht 

Welke data relevant is, hangt vaak af van de doelgroep. Zo hebben particulieren andere noden dan logistieke bedrijven die gebruik willen maken van de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Daarom kozen we voor een modulaire aanpak waarin de schematische weergave in verschillende lagen kon worden weergegeven. Zo kiest de gebruiker zelf welke delen van het schema wanneer zichtbaar zijn. Hierdoor kan één visual gebruikt worden voor meerdere doeleinden en ontvangers.

Het resultaat

Niet onbelangrijk uiteraard. Wat leverden al deze inspanningen op en hoe ervaarden de klanten onze samenwerking?

Complexe materie eigen maken en dit vertalen naar een breder publiek, daarin bewijzen jullie absoluut jullie meerwaarde!

Advisor CEO
Port of Antwerp-Bruges

Jouw complexe materie een eenvoudig visueel karakter geven?

Heb je een specifieke opdracht in gedachten of wil je een bepaald doel bereiken, maar kan je hulp gebruiken bij de uitwerking ervan? We horen het graag. Onze koffie staat warm en de biertjes koud.