Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Social media marketing

Dat je niet meer rond social media heen kan vandaag de dag, hoeven we je niet meer te vertellen. Inzetten op één of meerdere social media kanalen is dan ook al lang geen vraag meer. Let's talk.

Wat is het?

Social media marketing is onderdeel van je online marketingactiviteiten specifiek gericht op social media (ja, echt!). Binnen deze marketingtechniek zetten we social media in om jouw marketingdoelstellingen te realiseren.

Social media kunnen dan ook heel wat doelen dienen zoals

  • awareness
  • brand loyalty
  • community building
  • customer service
  • direct sales
  • imago- en reputatiemanagement
  • traffic & leads genereren
  • ...

Wat is de meerwaarde?

Wat social media zo interessant maken, is de snelheid waarmee mogelijkheden toenemen. Zo zijn product tags een waardevolle toevoeging binnen social media shopping en slagen influencers erin om de geloofwaardigheid van offline mond-tot-mond reclame ook online te realiseren. Ook de storytelling-mogelijkheden nemen toe, nu de algoritmes van de social media kanalen video zo openlijk favoriseren. Al deze pistes brengen interessante business opportuniteiten met zich mee en we zijn nog lang niet aan het einde toe.

Voor wie is het interessant?

Actief zijn op social media is praktisch een must in deze digitale wereld. Gelukkig kan je met social media marketing zo ver gaan als je zelf wilt: van een enkele kanalen met bijna alleen organische posts tot een doorgedreven tactiek met verschillende campagnes en samenwerkingen, het kan allemaal. Nu verschillende sociale media kanalen ook meer en meer beginnen in te zetten op social media shopping (Ja, we hebben het over jou Instagram), ontstaan hier ook heel wat nieuwe kansen voor de retailsector. Voor ieder wat wils dus.

Social media marketing in actie

Website banners45566667

iLens, groepering van meer dan 160 opticiens, kwam bij Toech aankloppen voor de uitvoering van de zomeractie “My First Lenses” in samenwerking met Alcon, producent van Dailies en Air Optix lenzen.

De zomercampagne moest een multichannel campagne worden om jongeren te overtuigen om op korte termijn contactlenzen te proberen.

Dat zagen we wel zitten....

Ontdek deze case

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Laten we samen mooie dingen maken, die voor je bedrijf wérken.

Contacteer ons.