Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Eco-vriendelijke campagne voor Optiek Matthijs

Ecologie is momenteel niet alleen hot, het is ook enorm belangrijk. Optiek Matthijs wil z'n steentje bijdragen en meer inzetten op het milieu. Mooi initiatief, dat een mooie campagne verdient.

Banner Toech

Het product: ECO Eyewear

Optiek Matthijs wil z'n steentje bijdragen aan een beter milieu en zet om die reden meer en meer in op een ecologisch verantwoord productgamma: brillen gemaakt van castorpitten, brillen gemaakt van 95% gerecycleerd materiaal en recycleerbare lenzen.

Brede waaier aan communicatiekanalen

Als campagneconcept kozen we voor sprekende fotografie met strakke, ecologisch getinte beelden gelinkt aan een consistente terminologie en taalgebruik. Aangezien communicatie het best tot z'n recht komt als dit tegelijkertijd via verschillende kanalen verspreid wordt, gebruiken we dit campagneconcept in verschillende uitwerkingen via verschillende kanalen. Een overzicht!

Optiek Matthijs bevindt zich in het hartje van Gent en geniet dus van een hoge zichtbaarheid van voetgangers. Een sprekende inrichting van de etalage kon dus niet ontbreken.

Banner Toech

We beperkten ons echter niet tot de etalage, en voorzagen het ecologisch thema doorheen de winkelinrichting. We plaatsten zelfs een levensgrote boom in de winkel, gesierd met extra communicatie rond de eco campagne.

Bestaande klanten werden via een mooi stuk drukwerk geïnformeerd over deze actie, en kopers van ecoproducten ontvangen een uniek bedankingskaartje met zaadjes in. Plant dit kaartje in wat aarde en er groeit een bloem of plant uit!

Om de actie wat extra ruchtbaarheid te geven zorgden we voor een social media campagne met passende specifiek ontworpen website.

Optiek Matthijs Eco

Samenwerking met Natuurpunt

Client Logo Natuurpunt

Het promoten van milieuvriendelijke producten is één ding, maar waarom daar stoppen? Voor deze campagne zetten we een samenwerking met Natuurpunt op, waarbij we voor elk gekocht ecoproduct een boom planten in een van de lokale Gentse natuurgebieden.

Hiervoor regelden we een plantdag in het najaar, waar we eigenhandig gaan helpen de beloofde bomen te planten.

Optiek Matthijs 8
Optiek Matthijs 7
Optiek Matthijs 6
Optiek Matthijs 5
Optiek Matthijs 4
Optiek Matthijs 3

Van concept tot uitwerking

Voor deze campagne namen we volgende zaken onder handen:

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Laten we samen mooie dingen maken, die voor je bedrijf wérken.

Contacteer ons.