Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Huisstijl en afgeleiden voor ZorgConnect

ZorgConnect is een organisatie die diensten voor en door verpleegkundigen aanbiedt. ZorgConnect heeft recent een naamsverandering ondergaan, en bij een naamsverandering hoort natuurlijk een frisse nieuwe huisstijl en een heel scala aan afgeleiden.

Zorgconntect Rechts

ZorgConnect biedt een resem aan diensten aan, die grotendeels onder te verdelen zijn in diensten voor zorgkundigen (administratieve ondersteuning, opleidingen, … ) en diensten voor patiënten (verpleging aan huis, thuishulp, …). Bij het ontwikkelen van de nieuwe huisstijl was het belangrijk een stijl te vinden die deze twee diverse doelgroepen aansprak, én waar dit uitgebreid dienstenaabond in ondergebracht kon worden.

Logo als basis

Het logo is de kern van de huisstijl. We kozen voor een logo dat de drie kernwaarden van de organisatie uitstraalt.

Logo

Die kernwaarden zijn:

  • Het ankerpunt, de ‘o’ met het hart erboven, symboliseert verbinding. Verbinding tussen patient en zorgkundige maar ook tussen zorgkundigen onderling, die zich verenigen in ZorgConnect.
  • Het hart in het logo impliceert uiteraard liefde en toewijding: de liefde van de zorgkundige voor het beroep en de toewijding voor de patient.
  • De kleur groen staat in deze context voor vitaliteit en gezondheid. Groen heeft bovendien een ontspannend effect en wekt positieve gevoelens op.

...Niet alleen wat Toech creatief uit de hoed getoverd heeft was prima, maar ook de adequate begeleiding doorheen het traject van de naamswijziging was top.

Jurgen De Smet,
CEO ZorgConnect

De afgeleiden

Een huisstijl gaat uiteraard verder dan het logo alleen. Een naamsverandering binnen een organisatie van de grootte van ZorgConnect is geen eenvoudig gegeven. Alle kantoor- en communicatiemateriaal moest herwerkt worden. We ontwierpen dus naamkaartjes, briefpapier, powerpoint templates, … maar verzorgden ook beurswanden en portretfotografie in de nieuwe stijl.

Zorgconnec Onder

Interesse in iets gelijkaardigs?

Of specifieke vragen over dit project? We horen graag van je.

Contacteer ons!