Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Wireframes

Oké toegegeven, wireframes zijn niet altijd even aantrekkelijk, maar ze zijn wel super nuttig bij het maken van een website. Sterker nog, eigenlijk kan je het maken van wireframes gewoon niet overslaan. Benieuwd waarom? Check it out.

Wat is het?

Wireframes zijn een vereenvoudigde visuele weergave van de user interface. Je kan het dus eigenlijk zien als een soort bouwtekening, maar dan voor je website of app. In de wireframes leggen we dingen vast zoals navigatie, indeling en inhoud. Dat maakt van wireframes een belangrijke eerste stap bij het opzetten van een website.

Wat is de meerwaarde?

Wireframes hebben minstens 3 belangrijke voordelen:

  1. Wireframes zijn geen grafisch ontwerp.
    Je focust dus puur op de inhoud zonder afgeleid te worden door de vraag of het mooi is. Daar zorgen onze designers later wel voor met het webdesign.
  2. Efficiënte communicatie
    Dankzij de wireframes kunnen we de indeling makkelijk communiceren en toetsen in een vroeg stadium: begrijpt de gebruiker hoe de website of app in elkaar zit? Is alles wel gebruiksvriendelijk genoeg?
  3. Kostenbesparend
    Wireframes zorgen ervoor dat er duidelijk en efficiënt gewerkt kan worden, wat je op het einde van de rit heel wat tijd en kosten kan besparen.

Voor wie is het interessant?

Mensen denken vaak dat wireframes extra kosten en tijd met zich meebrengen. Maar het tegengestelde is waar. De ervaring leert ons dat, het altijd verstandig is om eerst wireframes te maken. Omdat wireframes een houvast vormen en er zo voor zorgen dat het hele proces veel efficiënter kan verlopen.

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Laten we samen mooie dingen maken, die voor je bedrijf wérken.

Contacteer ons.