Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Social media strategie

Are you posting for the sake of posting? Zonder inzicht in je doelen, je doelgroep en hun wensen, zal het moeilijk zijn om vandaag de dag resultaten te behalen op social media. Gelukkig is dat exact wat een social media strategie oplost.

Wat is het?

Bij het opstellen van een social media strategie onderzoeken we o.a. welke marketinginspanning nodig zijn om jouw doelen te behalen, denk hier bijvoorbeeld aan brand awareness, lead generation, brand engagement, community building, customer service, revenue growth… and so on.

In een tweede stap vertalen we deze strategie in een praktisch gericht social media plan. Op deze manier creëren we content die je doelgroep aanspreekt. Zo trek je hun aandacht en hou je die ook vast. Hier kan een goed design bij helpen.

Wat is de meerwaarde?

Dagelijks zijn in België meer dan 7,50 miljoen mensen in hun vrije tijd gemiddeld 1u36 actief op social media. Dat zorgt voor interessante kansen. Maar posten “for the sake of posting” zal niet langer werken. Daarvoor zijn social media al te ver geëvolueerd. De kunst is om in die zee van content je doelgroep te vinden, aan te spreken en vast te houden.

En dankzij het onderzoek vastgelegd in je social media strategie weet je exact hoe je dit kan doen. Op die manier kan je zeer kostenefficiënt te werk gaan en alle opportuniteiten ten volle benutten.

Voor wie is het interessant?

Aangezien social media niet meer weg te denken zijn uit ons leven, is een social media strategie in deze digitale wereld eigenlijk voor iedereen een meerwaarde.

Social media strategie in actie

Website banners45566667

iLens, groepering van meer dan 160 opticiens, kwam bij Toech aankloppen voor de uitvoering van de zomeractie “My First Lenses” in samenwerking met Alcon, producent van Dailies en Air Optix lenzen.

De zomercampagne moest een multichannel campagne worden om jongeren te overtuigen om op korte termijn contactlenzen te proberen.

Dat zagen we wel zitten....

Ontdek deze case

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Laten we samen mooie dingen maken, die voor je bedrijf wérken.

Contacteer ons.