Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Sociale media

Social media...wie kent ze niet? In de zee van posts en advertenties op deze kanalen kan aantrekkelijke visuele content net het verschil maken.

Wat is het?

Bij het opmaken van social media posts en advertenties is er naast creativiteit ook heel wat know-how nodig. Kiezen we voor een statische opmaak, voor fotografie, voor een animatievideo of een gewone video? En hoe pakken we dat technisch en grafisch aan?

Bovendien heeft elk kanaal zijn restricties op vlak van formaten, duurtijd, uitwerkingsmogelijkheden… en moet er in deze mobile first wereld ook telkens rekening gehouden worden met responsiveness en leesbaarheid op verschillende media (vb. smartphone, tablet, laptop…).

Wat is de meerwaarde?

"Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden", het is een cliché, maar het is wel waar. Wist je dat visuele content 94% meer views krijgt via social media en tot wel 40 keer vaker wordt gedeeld dan puur tekstuele posts… Do we need to say more?

Je social media posts voorzien van goed opgemaakte visuele content is dus eigenlijk eerder een must dan een vraagteken. Je kan hier zo ver in gaan als je zelf wilt. Kies je voor iets statisch of eerder een dynamische video of gif? Of nog beter, voor een goed doordachte combinatie van dit alles?

Voor wie is het interessant?

Social media is overal en waar we vroeger soms nog eens hoorden dat alleen B2C bedrijven hier voordeel uit konden halen, ligt dat nu helemaal anders. Door de groei en diversificatie kan social media een meerwaarde zijn voor zowel B2B als B2C bedrijven. Door de snelle ontwikkeling van social media shopping — en de daarbij horende seamless customer experience — kunnen deze kanalen ook een handige aanvulling zijn voor de retail sector. Het spreekt voor zich dat sterke beelden hierbij een belangrijke rol spelen.

Social media in actie

Website banners45566667

Voor de "My First Lenses" campagne van iLens.be zette Toech een multichannel sales campagne op. Visueel aantrekkelijke content maken voor social media was daar één onderdeel van. Meer weten?

Ontdek deze case

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Laten we samen mooie dingen maken, die voor je bedrijf wérken.

Contacteer ons.