Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Contentmarketing

Contentmarketing was de laatste jaren hét buzzword binnen marketing, maar wel eentje met inhoud. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Let's find out!

Wat is het?

Kort gezegd is contentmarketing een strategische marketingaanpak die focust op het creëren en verspreiden van waardevolle content voor je doelgroep. Het doel is om via relevante content je doelgroep aan te spreken en er een band mee op te bouwen, zodat ze uiteindelijk die conversies zullen uitvoeren waar jij baat bij hebt.

Content is veel meer dan ‘gewoon wat tekst’. Binnen contentmarketing omvat ‘content’ inderdaad tekst — denk bijvoorbeeld aan blogs — maar ook sterke infographics, sprekende video’s, aantrekkelijke whitepapers, webinars, klantenmagazines, social media posts en nog zoveel meer.

Contentmarketing is ook eerder een marathon dan een sprint. Daarom speelt SEO hier een belangrijke rol. Bij Toech zorgen we er altijd voor dat bij elk stukje content de relevante SEO-technieken in gedachten worden gehouden. Het zou namelijk jammer zijn als je straffe content niet gevonden wordt in Google.

Wat is de meerwaarde?

Mensen gebruiken alsmaar vaker adblockers om geen advertenties meer te zien. Contentmarketing pakt het daarom anders aan: waar bij reclame de nadruk vaak expliciet op sales ligt, zal contentmarketing zijn pijlen eerder richten op branding — al kunnen direct sales wel onderdeel uitmaken van de aanpak.

Via contentmarketing wil je informeren en entertainen. Natuurlijk blijft het finale doel hierbij om conversies te behalen, maar in een eerste stap zetten we in op vertrouwen wekken en autoriteit opbouwen. Hierdoor ontstaat er een sterkere en oprechtere band tussen klant en merk.

Voor wie is het interessant?

Contentmarketing is een marathon, geen sprint. Het is dus vooral geschikt voor bedrijven en organisaties die niet op zoek zijn naar een korte termijn sales boost, maar eerder een sterke lange termijn relatie willen opbouwen met hun publiek.

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Laten we samen mooie dingen maken, die voor je bedrijf wérken.

Contacteer ons.