Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren.

Lees meer

Conceptuele fotografie

Een sterk beeld trekt je aandacht. Je kijkt ernaar. Het laat je niet meer los. Herkenbaar? Dan hoeven we je conceptuele fotografie niet meer uit te leggen, maar voor de zekerheid doen we het toch maar.

Wat is het?

Conceptuele fotografie gaat net dat stapje verder. Deze beelden illustreren een bepaald idee. We vertrekken vanuit een creatief proces waarbij een achterliggend concept wordt uitgedacht. Dat creatieve idee wordt vervolgens in de praktijk omgezet. Zo creëren we een sterke beeldtaal die mensen aantrekt en nazindert.

Wat is de meerwaarde?

Conceptuele fotografie legt nog meer dan bedrijfsfotografie de nadruk op authentieke beeldtaal. Het beeld vertelt hier écht een verhaal. Het schudt je wakker en spreekt je aan, waardoor de boodschap langer blijft hangen.

Voor wie is het interessant?

Conceptuele fotografie kan ingezet worden wanneer je je publiek echt wilt wakker schudden. Het beeldmateriaal dat Toech maakte voor het vlaamsoogfonds is hier een mooi voorbeeld van. Zonder woorden hebben we gecommuniceerd hoe mensen met een oogafwijking de wereld zien. Door hier in te zetten op conceptuele fotografie krijg je pakkende beelden die je niet in de koude kleren gaan zitten.

Conceptuele fotografie in actie

Vlaams

In een campagne voor het vlaamsoogfonds toonden we door middel van pakkende beelden met rationele basis, maar ook met emotionele impact hoe mensen met oogziekten de wereld ervaren.

Ontdek deze case

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Laten we samen mooie dingen maken, die voor je bedrijf wérken.

Contacteer ons.